Lachen is niet alleen fijn, maar ook bijzonder goed. Voor lijf en brein. Zo zorgt het voor minder stress, een sterker immuunsysteem, een betere verschijning (mooier, jonger én sexyer) en boost het je geheugen en creativiteit. En dat is maar een kleine greep uit de talloze voordelen die onderzoekers in de loop der jaren aan het hebben van een positieve(re) levensopvatting hebben toegeschreven. Het moge duidelijk zijn: met humor ga je fluitend en gezond door het leven. ‘Neem het leven niet zo serieus, je overleeft het toch niet’ is dan ook een prima advies. 

Enkele tips om je aan het lachen te krijgen:

  • Ga voor een leuke komedie. Kies voor een van de grappige films uit eerdergenoemde lijst of duik het theater in voor een ouderwetse klucht.
  • Bezoek een comedy show of ga naar een cabaretvoorstelling. Al was het maar omdat humor vaak aanstekelijk werkt.
  • Geef je over aan lachtherapie. Lachtherapie is een meditatievorm uit India. Het zorgt ervoor dat je ontspant maar ook geniet van het moment zelf.
  • Zoek naar de lach om je heen. Zolang je er voor open staat, vind je humor namelijk overal. Denk aan grappige observaties in het dagelijks leven, geinige situaties op tv (al dan niet gespeeld) en schijtlollige memes op het internet.
  • Kies voor geluksmomenten. Jaag bijvoorbeeld eens op een jackpot in het casino online of speel een van de vele andere kansspelen. Elke winst, hoe klein dan ook, brengt immers toch een lach op je gezicht?
29 Oct 2019